La implantació dels programes de vacunació de les persones adultes, com a mesura de prevenció de les malalties infeccioses, ha estat un dels avenços mes importants per la salut publica de les darreres dècades. Les tasques de vacunació del adult incideixen clarament en les funcions dels professionals sanitaris que desenvolupen tasques de salut laboral, plantejant-los la necessitat de sistematitzar i regularitzar les seves actuacions, integrant-les en el marc de la salut publica global d’un territori.
Per tal de donar resposta a les dubtes, inquietuds i voluntat de millora de les seves actuacions, un grup de socis de la Societat Catalana de Salut Laboral, particularment sensibles a aquest àmbit de la prevenció de riscos laborals, ens volem organitzar en una secció, integrada en la ACSL, per tal de compartir, desenvolupar i gestionar experiències relacionades amb el entorn del la vacunació en el entorn laboral.
Anualment, el coordinador de la secció elaborarà un informe resum de les activitats realitzades i dels resultats obtinguts.
Els objectius que ens marquem son:
En el moment actual, el coordinador de la SVEL es el Dr. Àngel Plans (15261apc@comb.cat) que te com a funcions la gestió de les diferents actuacions realitzades a la secció, la organització i dinamització de les activitats proposades i el mantenir permanentment informada a la Junta de Govern de la SCSL de les mateixes.
Per ser membre de la SVEL de la SCSL nomes cal:
El Registre de Vacunació de la Grip del personal sanitari de Catalunya de la campanya 2024-2025 finalment ha recollit un total de 50 institucions sanitàries, que representen un conjunt de 119.478 treballadors, el que representa un 1,15% mes del que es varen registrar en la temporada anterior (118.121 treballadors)
Finalment, les dosis administrades en aquest col·lectiu han estat 30.207, amb el que l’índex de vacunació queda en un 25,28 %, lleument inferior al de la temporada passada (25,36), amb el que segueix la tendència de 4 anys consecutius amb caiguda d’aquest percentatge.
S’adjunten les gràfiques finals dels centres recollits i l’evolutiu dels darrers 13 anys